شكوه 'خلیج فارس' در تالار وحدت طنین انداز شد

(۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱)

 به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، اركستر سمفونیك تهران شب گذشته(جمعه) به مناسبت هفته ملی 'خلیج فارس' با رهبری شهرداد روحانی و همچنین با همراهی گروه كر دفتر موسیقی به رهبری 'رازمیك اوهانیان' در آخرین برنامه كنسرت خود به روی صحنه رفت.

 
در این اجرا كه در حضور 'سیدمحمد حسینی' وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و 'حمید شاه آبادی' معاون امور هنری وزیر ارشاد برگزار شد، استقبال گسترده هنر دوستان موسیقی را در پی داشت؛ ازدحام وسایل نقلیه روبروی تالار وحدت، رفت وآمد در خیابان شهریار را مختل كرده بود و همین استقبال كم نظیر موجب پر شدن تمام صندلی های سالن شد كه این خود در برگزاری كنسرت هایی از این دست بی نظیر است.
 
سمفونی شماره 9 شاهین فرهت با نام 'خلیج فارس' به عنوان نخستین اثر توسط اركستر سمفونیك تهران اجرا شد؛ گروه با رعایت دقیق نوآنس و دینامیك، اجرای قابل قبولی را از خود ارائه كردند و اجرای مطلوب سازهای بادی در این قطعه قابل توجه بود.
 
در قسمت بعدی این كنسرت، چهار موومان 'آرامش'، 'هجوم'، 'شكوه' و 'حماسه' پوئم سمفونی 'خلیج همیشه فارس' ساخته امیر بكان اجرا شد؛ این اثر، فرمی بسیار ساده داشت كه با تكرار متعدد تم اصلی به شیوه دگرگون شده، همراه بود.
 
قسمت بعدی این كنسرت به اجرای چهار موومان 'سوئیت خلیج فارس' اثر شهرداد روحانی اختصاص داشت؛ در این بخش سازهای كوبه ای شرقی همچون دف و دمام، به اركستر اضافه شدند و تمبر صوتی سازه ای را به مخاطبان معرفی كردند.
 
موومان نخست با عنوان 'دره ستارگان' با هماهنگی كامل از سوی اركستر سمفونیك اجرا شد؛ نامطلوب بودن فواصل موسیقایی سازهای بادی برنجی كه از عمده ترین كاستی های اركستر به شمار می رفت، در این اجرا كمتر به گوش می رسید كه نشان می داد روحانی برای بالا بردن سطح اجرایی این سازها، تلاش قابل توجه ای كرده است.
 
تاثیر نوآنس در موسیقی كه اركستر سمفونیك در اغلب اجراهای خود به آن بی توجه بود، بوضوح حس می شد كه در كنار اجرای فواصل مطلوب تر از گذشته از سوی نوازندگان سازهای زهی، بادی برنجی و بادی چوبی اجرایی متفاوت را به مخاطب معرفی می كرد.
 
موومان دیگر با نام 'جنگل حرا'، با اضافه شدن ساز 'هارپ' به اركستر و نقش قابل توجه دسته تنور گروه كر آغاز شد.
 
فضای نرم ساخته شده توسط سازهای بادی چوبی در طول این قطعه، انرژی مثبت اجرایی توسط اركستر را بالا می برد؛ كیفیت اجرایی سازهای بادی برنجی و بادی چوبی و همراهی سازها با دیگر اعضای اركستر از سطح بالاتری نسبت به اجراهای گذشته اركستر سمفونیك برخوردار بود كه علت آن را می توان تمرینات مستمر و انگیزه بالای نوازندگان برشمرد.
 
توجه ویژه به تصویر موسیقی در موومان های این اثر به وضوح حس می شد؛ ملودی ها به نوعی آهنگسازی شده بودند كه تا حد امكان حس را به مخاطب منتقل می كرد.
 
در موومان 'حیات ابدی خلیج فارس'، ساز ترومپت نقش اساسی را داشت؛ اجرای 'فاگوت' و سازهای بادی، فضای فواصل موسیقی ایرانی را برای شنونده تداعی می كرد.
 
اركستر سمفونیك تهران، موومان 'خلیج تا ابد فارس' را در بخش پایانی كنسرت اجرا كرد؛ اجرای این موومان از سطح بالایی برخوردار بود كه موجب تشویق حاضران در سالن شد. سازهای كوبه ای همچون تیمپانی نقش بسزایی را در اجرای این بخش بر عهده داشتند و باید به این نكته اشاره كرد كه در كل اجرای اركستر سمفونیك تهران از سطح كیفی بالاتری نسبت به اجراهای قبل برخوردار بود.
 
تمرینات كوتاه شهداد روحانی با اركستر سمفونیك تهران تاثیر خود را گذاشت و نشان داد موسیقی كلاسیك ایران داشته های قابل توجهی دارد كه با بهره مندی از تجربیات ارزشمند رهبرانی شناخته شده، می تواند به جایگاه شایسته خود دست یابد.

 
صفحه اصلی | درباره ما | فرم عضویت | اخبار | سفر ها | انجمن ها | تماس با ما
Powered by: KisiaWEB | © Copyright 2011 www.honarman.com