"آوای ماندگار" درباره موسیقی فراموش شده لرستان است

(۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۱)

 کارگردان فیلم مستند "آوای ماندگار" گفت : این مستند شرح حال یکی از قدیمی ترین خواننده های لرستان است، خواننده ای که بخش بزرگی از موسیقی فولکلور این استان مدیون او است. اما در حال حاضر به دست فراموشی سپرده شده است.

علی لایق زاده کارگردان این مستند سی دقیقه ای با اعلام این خبر در توضیح این مستند در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: آوای ماندگار شرح حال یکی از قدیمی ترین خواننده های لرستان است، خواننده ای که بخش بزرگی از موسیقی فولکلور این استان مدیون او است. نکته دردناک اینکه سال های بسیاری همه گمان می کردند که استاد احمد احمدی از دنیا رفته است.
 
وی افزود: چند سال پیش یک آلبومی به یاد ایشان منتشر شده بود که روی طرح جلد این آلبوم نوشته شده بود که این آلبوم به زنده یاد احمد احمدی تقدیم شده است؛ اما پس از انتشار این آلبوم یکی از پژوهشگران موسیقی نواحی این اعلام کرد که ایشان زنده است. اعلام این خبر انگیزه ای شد تا مستند این خواننده که به راستی اسطوره گمنام موسیقی لرستان است را بسازم .
 
این کارگردان ادامه داد: زمانی که با واقعیت زندگی ایشان مواجه شدم ، در نهایت تاسف دیدم که این استاد آواز موسیقی لرستان در وضعیت سخت و دردناکی زندگی می کند و از هیچ گونه امکانات رفاهی و بهداشتی برخوردار نیست. هیچ سازمان و موسسه ای هم او را حمایت نمی کند. حتی نامه ای به استاندار، شهردار استان لرستان نوشته شد ولی هیچ ترتیب اثری داده نشد و خلاصه اینکه مجموع این مسائل و مشکلاتی که استاد با آن درگیر بود باعث شد تا نگاهی به این مشکلات و هنر این بزرگوار داشته باشم و حاصل این نگاه فیلم مستند" آوای ماندگار" شد.
وی در ادامه با اشاره به شرح زندگی آکنده از فقر این استاد آواز موسیقی گفت : استاد احمدی اولین خواننده لر زبان است که در رادیو ملی ایران آواز لری خواند اما به دلیل نابینایی یکی از چشمانش به کنج خانه پناه برد و با افسردگی زندگی تنهای خود را در استان کهگیلویه وبویراحمد و شهرنورآباد سپری کرد.
 
علی لایق زاده در ادامه صحبت های خود با اشاره به نگاهی که به زندگی این خواننده موسیقی محلی لرستان داشته است گفت : آخرین آوازی که استاد احمد احمدی خواند به سال 1343 برمی گردد که به یاد محمد بهمن بیگی موسس آموزش عشایری کشور بود و پس از آن به دلیل مشکلی کم بینایی که پیدا کرد دیگر آواز نخواند ، که بخشی از این مستند به بیان دلدادگی او به آواز و چرایی نخواندن آواز بر می گردد؛ به این معنا که وقتی از او پرسیدم که چرا در طول تمام این سال ها آواز نخواندی گفت وقتی چشمم به دنیا بسته شد و دیگر زیبایی های دنیا را ندیدم نتوانستم آواز بخوانم.
 
کارگردان فیلم تحسین شده "گاودانه" در پایان افزود : آخرین پلان این فیلم با حضور خواننده های قدیمی آقایان محمد بهار، اردشیر احمدی کراشویی و علی بابا گودرزی با فرزند مرحوم شنبه نوایی نوازنده چیره دست ویولن تصویربرداری شده است اسن جمع به بالین استاد احمد احمدی رفتند و برایش آواز خواندند و باعث شادی او شدند .
 
لازم به ذکر است مدت زمان این فیلم سی دقیقه است ومراجل فنی این مجموعه انجام شده و آماده نمایش شده است قدرت الله سلیمانی این فیلم را تدوین کرده ، سعید اسلامی ساخت موسیقی این فیلم را به عهده دارد و رضا دانش پژوه مشاور کارگردان است.

 
صفحه اصلی | درباره ما | فرم عضویت | اخبار | سفر ها | انجمن ها | تماس با ما
Powered by: KisiaWEB | © Copyright 2011 www.honarman.com