تلاش برای حل مشکل تابلو ماکس ارنست

(۰۷ آبان ۱۳۹۱)

 

احسان آقایی سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران درباره نتایج مذاکرات موزه با کارشناسان بنیاد بیلر برای مرمت تابلو «تاریخ طبیعی» اثر ماکس ارنست گفت: این تابلو به هر حال باید مرمت شود ولی مسئله این است که با هزینه موزه هنرهای معاصر تهران این کار انجام شود یا با هزینه بنیاد بیلر بنابراین در صورتی که این اثر برای نمایش در آلمان امانت‌سپاری شود، با هزینه بنیاد بیلر  مرمت خواهد شد. ولی در صورتی که این امانت‌سپاری انجام نشود،‌ با هزینه موزه هنرهای معاصر این اثر را کارشناسان و مرمت‌گران بنیاد بیلر مرمت خواهند کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه مانعی برای عدم امانت‌سپاری این تابلو وجود دارد گفت: اتحادیه اروپا در تحریم‌های جدید خود علیه ایران، بیمه را نیز لحاظ کرده است که اگر این مشکل رفع شود، امانت‌سپاری انجام خواهد شد اما اگر نتوانیم بیمه‌گذاری بین‌المللی برای بیمه این تابلو پیدا کنیم، این اثر امکان امانت‌سپاری نخواهد داشت.

آقایی تصریح کرد: اکنون قرار شده است که هر دو طرف پیگیری‌های لازم اداری برای موضوع بیمه این تابلو را انجام دهند و در صورتی که مشکل بیمه این تابلو برطرف شود، برای نمایش در نمایشگاه آثار ماکس ارنست که سال 2013 در آلمان برگزار خواهد شد،‌امانت داده می‌شود و در غیر این صورت امکان ارسال این اثر وجود نخواهد داشت.

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران درباره لزوم مرمت این اثر هم توضیح داد: این تابلو در هر صورت باید با هزینه ایران و یا کشور آلمان که خواستار نمایش این اثر است، توسط کارشناسان بنیاد بیلر که متخصص مرمت آثار هنری هستند،‌مرمت شود.

وی درباره تأمین هزینه مرمت این اثر از سوی ایران هم گفت: در صورتی که قرار باشد این اثر با هزینه ایران مرمت شود، باید در زمینه تأمین بودجه مورد نیاز آن از معاونت هنری وزارت ارشاد درخواست بودجه کنیم که امیدوار هستیم با توجه به هماهنگی‌های انجام شده و  لزوم مرمت این اثر ارزشمند،‌ منابع مالی آن نیز تأمین شود.

آقایی درباره سپردن این اثر برای مرمت به دست کارشناسان خارجی هم توضیح داد: در ایران مرمت کاران خوب خیلی کم هستند و تعدادشان کمتر از انگشتان یک دست است،‌علیرغم آن که در زمینه مرمت آثار باستانی کارشناسان خوبی در ایران داریم، اما در زمینه مرمت آثار هنری کارشناسان شاخص و خوبی نداریم که توانایی کار روی آثار رنگ و روغن را داشته باشند،‌از سوی دیگر موزه هنرهای معاصر تهران مایل نیست که این آثار ارزشمند و نفیس با اعتبار بین‌المللی را در اختیار غیرکارشناسان قرار دهد چرا که احتمال صدمه و آسیب به آن‌ها وجود دارد، بنابراین موزه ترجیح می‌دهد که این آثار را کارشناسان و متخصصان با تجربه خارجی مرمت کنند تا کمترین احتمال آسیب را داشته باشد چرا که این آثار بسیار شناخته‌ شده است در دنیا و باید نهایت تلاش خود را برای حفظ و نگهداری این آثار نفیس داشته باشیم.

آقایی همچنین درباره انجام مرمت‌ این اثر در ایران یا آلمان توضیح داد: قرار شد در صورت امانت‌سپاری، ابتدا اقدامات اولیه روی این تابلو در ایران انجام شود و سپس برای مرمت نهایی با استفاده از ابزار و روش‌های تخصصی در خارج از ایران انجام شود چرا که امکانات و فن‌آور‌های نوین مرمت آثار هنری و ابزار خاص آن در ایران وجود ندارد.

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران درباره نتیجه مذاکرات موزه با کارشناسان بنیاد بیلر برای مرمت دو تابلو دیگر از گنجینه موزه شامل تابلو پیکاسو و یک اثر دیگر هم گفت: در این زمینه به نتیجه نرسیدیم و قرار شد که این پروژه به شکل دیگری تعریف شود و برای مرمت آن‌ها اقدام کنیم.

وی در خاتمه درباره هزینه مرمت این اثر هم گفت: قرار شد که کارشناسان بنیاد بیلر هزینه مرمت این اثر را بعد از بررسی به ما اعلام کنند.

 روز گذشته بنیاد بیلر که بسیاری از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران را در سال 1356 با نظر کارشناسان ایرانی خریداری کرده است، دو کارشناس به ایران فرستاد تا برای امانت‌گیری تابلو «تاریخ طبیعی» ماکس ارنست و بررسی چگونگی مرمت این تابلو ، مذاکراتی با موزه هنرهای معاصر تهران انجام دهند.

این دو کارشناس شب گذشته، ایران را ترک کردند و قرار شد با توجه به تحریم‌ ایران از سوی اتحادیه اروپا در زمینه بیمه‌ بین‌المللی، هر دو طرف تلاش کنند تا این مشکل را رفع کنند.

تابلو «تاریخ طبیعی» اثر ماکس ارنست یکی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است که در سال 1356 از سوی بنیاد بیلر و با نظر کارشناسان ایرانی خریداری شده است، این اثر در گوشه سمت راست بالای آن دچار ترک خوردگی‌هایی شده و موزه هنرهای معاصر تهران اعلام کرده است که این اثر نیاز به مرمت دارد.

 

 
صفحه اصلی | درباره ما | فرم عضویت | اخبار | سفر ها | انجمن ها | تماس با ما
Powered by: KisiaWEB | © Copyright 2011 www.honarman.com