غريب‌پور: با شعار نمي‌توان فرهنگ و هويت ملي را پاسداشت

(۱۷ مهر ۱۳۹۱)

 

در پي لغو مراسم جشن خانه موسیقی، هيات مديره‌ي اين تشكل صنفي بيانيه‌اي را منتشر كردند.

 « در پی مسائل اخیر و تصمیم مسئولان برج مبنی بر عدم در اختیار گذاشتن محل سالن بهروز غريب‌پور گفت: هدفم از اجراي اپراي عروسكي «حافظ»، صرفا اجراي يك نمايش نبوده بلكه پاس داشتن منزلت مفاخر بزرگي همچون حافظ در زمان معاصر بود، چرا كه حافظ به اندازه كساني كه شعر و انديشه را درك مي‌كنند در زمانهاي متمادي قابل تكرار است.

 اين كارگردان كه در آستانه‌ي اجراي اپراي «حافظ» در شيراز سخن مي‌‌گفت، ادامه داد: اجراي اپراي حافظ نوعي قدرشناسي نسبت به مفاخر و بزرگان فرهنگ و ادب فارسي بوده كه نياز امروز جامعه معاصر است.

وي با بيان اينكه با شعار نمي‌توان فرهنگ و هويت ملي را پاسداشت،افزود: حافظ، مولانا، سعدي و فردوسي پشتوانه‌ها و ستون فرهنگ ايران‌زمين هستند و براي حفظ هويت ملي بايد به آنها تكيه كرد.

اين كارگردان پيشكسوت تئاتر گفت: خواست مردم معين مي‌كند كه شخصيت يا پديده‌اي ماندگار بماند يا رو به زوال برود بنابراين تا انسانهاي عاشق «حافظ» زنده هستند، «حافظ» نيز زنده و مانا است.

غريب‌پور تصريح كرد: ماندگاري غزليات حافظ به حافظه تاريخي بازمي‌گردد و به اين موضوع در شعر حافظ نيز اشاره شده است.

وي اظهار كرد: در ارايه اثرم بيشتر از ديوان حافظ با تصحيح دكتر خانلري استفاده كردم و در كنار آن از ديوان با تصحيح قزويني نيز بهره بردم البته علاوه بر تحقيق ، برداشت‌هاي خودم نيز در اثر نمود يافته است.

اين كارگردان اذعان داشت: در بين غزليات حافظ برخلاف اشعار مولوي، يافتن ديالوگ دشوار است و در هر جستجو براي يافتن ديالوگ متن، با حافظ جديدي روبرو مي‌شدم.

وي با بيان اينكه عظمت حافظ فرازماني و فرا مكاني است، اضافه كرد: در زبان رمزي حافظ چيزي نهفته كه كسي به گرد پايش نمي‌رسد و ديوان اين شاعر برجسته مملو از رمز و رازها است.

غريب پور با اشاره به اينكه حافظ نه با زبان تحكم بلكه با زبان عشق قرآن را براي مردم باز كرده است، گفت: اين شاعر بلندآوازه مسلمان آبروي اسلام است.

اين كارگردان پيشكسوت تئاتر با با بيان اينكه در زمان اجراي اپراي مولوي مردم شيراز انرژي مثبتي به من دادند، تصريح كرد: اگر مردم بخواهند و شرايط مناسبي وجود داشته باشد، اپراي سعدي را نيز طراحي و اجرا خواهم كرد.

وي افزود: هر اسمي را به زبان مي‌آورم برايم بار تعهد به وجود مي‌آورد و در زمان اجراي اپراي مولوي كه قول اجراي اپراي حافظ را دادم اين موضوع برايم تبديل به يك تعهد شد.

غريب‌پور خاطرنشان كرد: شايد روزي ديوان حافظ به تصحيح بهروز غريب پور را به چاپ برسانم.

خالق اپراي حافظ با بيان اينكه كاراكترسازي در وجه دراماتيك معنا مي‌يابد ، گفت: براي عروسك حافظ طرحهاي مختلفي زده شد و به دنيال چهره‌اي مستحكم در عين حال مهربان بوديم تا اينكه پس از اتودهاي فراوان به آنچه مورد نظر بود، دست يافتيم.

غريپ‌پور همچنين گفت: براي اجراي موسيقي و آواز نيز از 95 خواننده تست گرفته شد كه در نهايت عليرضا قرباني و محمد معتمدي انتخاب شدند.همایش‌های برج میلاد برای تاریخ اعلام شده مسئولان ستاد جشن برای انتقال مکان از برج به تالار وحدت اقدام کردند و متاسفانه علی رغم مساعدت مسئولان تالار در نهایت مجوز این برنامه صادر نشد.

اعضای هیات مدیره خانه موسیقی در جلسه بعد از ظهر امروز در پی بروز این مسائل بیانیه‌ای صادر کردند؛متن این بیانیه چنین است:

«جشن خانه موسیقی که هر ساله در ماه مهر همزمان با روز جهانی موسیقی و سالروز تولد حکیم ابونصرفارابی برگزار می‌شود امسال با همه تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های مفصل متأسفانه با مشکل مواجه و نهایتاً لغو شد.

هیئت مدیره خانه موسیقی و همه دست‌اندرکاران جشن از این واقعه تلخ متأسف است و از همه علاقه‌مندان هنر موسیقی ، اعضای محترم این نهاد و مردم شریف و فرهنگ دوست ایران پوزش می‌طلبد.

خانه موسیقی از همه مؤلفان ، ناشران و بویژه برگزیدگان بخش رقابتی جشن و اعضای هیئت داوران که با ساعتها و روزها صرف وقت و مطالعه کتابهای رسیده به جشن آثار برجسته و برتر را برگزیدند پوزش می‌طللبد.

ستاد جشن از همه مدعوین و هنرمندانی که قرار بود در بخش‌های مختلف این مراسم به اجرای برنامه بپردازند و بویژه از همه هنرمندان شاخص نواحی که از اقصی نقاط ایران برای حضور و اجرای برنامه در این مراسم رنج تمرین و آماده سازی و سفر را به خود هموار کرده بودند عذر خواهی می‌کند.

اعضای شورای عالی خانه مراتب اعتذار خود را به کلیه میهمانان محترم و هنرمند شهرهای دور و نزدیک که با دریافت کارت دعوت با شوق و مهر آمادگی حضور خود را اعلام کرده بودند و لغو مراسم توفیق دیدار همدلان و همراهان را ضایع کرده است اعلام می‌دارد.

در پایان اعضای هیئت مدیره خانه ضمن سپاس از همه دست اندرکاران برگزاری این مراسم از جمله مسئولان مرکز همایش‌های برج میلاد که به عنوان اسپانسر برنامه از آغاز همراه و همگام ما بودند و همچنین از دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت ارشاد که جهت برگزاری جشن سعی وافری داشتند سپاسگزاری می‌کند.»

 

 
صفحه اصلی | درباره ما | فرم عضویت | اخبار | سفر ها | انجمن ها | تماس با ما
Powered by: KisiaWEB | © Copyright 2011 www.honarman.com