همايش روز شعر و ادب فارسي

(۲۷ شهریور ۱۳۹۱)

نخستين همايش روز شعر و ادب فارسي در آستانه روز شعر و ادب فارسي در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمد حسيني ـ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ با بيان اين‌كه قرار بود رييس‌جمهور در اين مراسم حضور داشته باشد، گفت: ايشان عذرخواهي كردند و ميسر نشد بيايند. براي آقاي رييس‌جمهور آرزوي توفيق و تندرستي داريم كه از چند روز آينده عازم نيويورك هستند تا در مجمع عمومي سازمان ملل متحد شركت كنند و از كيان انقلاب اسلامي و مردم ايران دفاع كنند. همچنين جناب محمدي گلپايگاني هم كه به اين نوع مراسم‌ علاقه‌مندند، در سفر بودند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه اظهار كرد: همان‌طور كه رهبر معظم انقلاب اسلامي شاعران را تكريم مي‌كنند، كساني هم كه پيرامون ايشان هستند، به شاعران و شاعري علاقه‌مندند. امروز روز بزرگداشت استاد شهريار نيز هست كه اين روز را تبريك مي‌گوييم.

حسيني با اشاره به برگزاري محافل مختلف شعر از سوي وزارت ارشاد در سراسر كشور و در پيش رو بودن جشنواره شعر رضوي، گفت: در مناطق مختلف كشور محافل شعري با موضوع حضرت رضا (ع) خواهيم داشت.

وزير ارشاد سپس با انتقاد از كساني كه به ساحت پيامبر اسلام (ص) اهانت كرده‌اند، گفت: شاعران و اهل ادب در تاريخ كوشش كرده‌اند به مقام و جايگاه پيامبر عظيم‌الشأن اسلام در آثارشان بپردازند و ضرورت دارد ديگر نخبگان و هنرمندان با ابزارهاي هنري‌شان در تكريم بزرگداشت پيامبر بزرگ اسلام (ص) اقدام كنند و رسالت‌شان را در اين زمينه انجام دهند، بويژه فيلم‌سازان بايد در اين عرصه به صورت جدي حضور داشته باشند. ما بايد با استفاده از اين امكان‌هاي هنري، پيام نوراني‌بخش تابناك حضرت محمد (ص) را به جهانيان برسانيم.

او در پايان سخنانش به خواندن شعرهايي از شاعران كلاسيك فارسي‌زبان در ستايش و منقبت حضرت محمد (ص) پرداخت.

در ادامه، علي معلم دامغاني ـ رييس فرهنگستان هنر ـ كه براي شعرخواني دعوت شده بود، در سخناني از حميد سبزواري تجليل كرد و گفت: جناب استاد سبزواري هنگامي كه انقلاب اسلامي به پيروزي رسيد، از شاعران شناخته‌شده در خراسان بود و به عنوان شاعري فرهيخته و مبارز از سال‌هاي قبل از انقلاب سروده‌هايش را مي‌خواند و با رشادت پيش مي‌آمد تا اين‌كه توفيق دست داد و در بحبوحه انقلاب آثارش را در تهران سرود و عرضه كرد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.

اين شاعر متذكر شد: حميد سبزواري يكي از شاعران نام‌دار در غزل‌سرايي معاصر ايران است. او شاعري متواضع و بااخلاق است.

معلم در ادامه با تشكر از رييس‌جمهور و وزير ارشاد براي برپايي مراسمي به نام روز شعر و ادب فارسي، عنوان كرد: كجا در طول تاريخ مي‌شناسيد از آغاز زمان رودكي تاكنون كه اين‌چنين اهل شعر و ادب تكريم شوند و روزي براي آن‌ها تعيين شود؟ اگرچه همه روزها از آن زبان فارسي و شعر پارسي است؛ اما اين ارجمندي شعر و ادب خاص اين دوران است كه اين توفيق را خداوند نصيب كارفرمايان ما كرده است كه به تكريم چنين موضوعي بپردازند. بي‌شك وجود رهبر معظم انقلاب در رونق گرفتن شعر و ادب پارسي مؤثر بوده است و از همان سال‌هاي پيش از انقلاب كه انجمن ادبي اين سرزمين را پي افكندند، تا كنون مؤثر بوده‌اند.

علي معلم در پايان به مرور برخي خاطرات آن محافل ادبي در تهران پيش از انقلاب پرداخت و گفت: آن نشست‌هاي شاعران انقلابي و به تبع آن پيروزي انقلاب اسلامي، مسير شعر فارسي را به سمت تابناكي رهنمون كرد و آن چيزي كه آرزوي اسلام و مسلمين در شعر و ادب بود، محقق شد.

در نخستين همايش شعر و ادب فارسي كه با حضور محمود جوانفكر و شعرخواني شاعران همراه بود، برنامه موسيقي نيز اجرا شد.

همچنين با حضور سيدمحمد حسيني؛ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، علي معلم دامغاني؛ رييس فرهنگستان هنر، علي اسماعيلي؛ سرپرست معاونت فرهنگي وزارت ارشاد و عباس براتي‌پور؛ شاعر، از هفت شاعر پيشكسوت تجليل شد.

در اين بخش از حميد سبزواري، مشفق كاشاني، خانواده مرحوم بهروز ثروتيان، خانواده مرحوم نصرالله مرداني، محمود دست‌پيش، حجت‌الاسلام زكريا اخلاقي و رحيم معيني كرمانشاهي با اهداي تنديس تجليل شد، كه البته معيني كرمانشاهي در مراسم حضور نداشت.

 
صفحه اصلی | درباره ما | فرم عضویت | اخبار | سفر ها | انجمن ها | تماس با ما
Powered by: KisiaWEB | © Copyright 2011 www.honarman.com